Co na srdci, to na etiketě.
Díky naší vychytávce můžete každé lahvi vdechnout kus sebe sama.
Jako dárek ideální! Etikety můžete najít v obchodech i vinotékách.
Všechno zkus, dobrého se přidrž - to platí nejen o víně.
A kde jinde vše vyzkoušet, než v naší vinotéce?
Červená podzimu sluší.
A co teprve ve formě svatomartinského Modrého Portugalu.
Už jste ochutnali?
Svatomartinské víno a husa patří k sobě.
Co rodina, to osvědčený recept.
Poslední šmiknutí nůžek a je to - prohlašujeme letošní sklizeň za oficiálně ukončenou!
Habánské Rulandské modré 2015 pozdní sběr se stalo šampionem v Národní soutěži vín.
Vybíralo se celkem ze 710 různých vín.
Ředitel vinařství pan Svoboda k tomu poznamenal:
"Trať Trkmanska opět ukázala kvalitu. Její potenciál pro prémiová červená vína je enormní."
Máme velkou radost!
Na vinice i jednotlivé řádky révy je krásný pohled. Zastřižení, kterému se správně říká osečkování, má ale hlavně svůj praktický důvod. Udržuje bez problémů průjezdné řádky a hlavně vzdušnou osluněnou zónu hroznů. Dnes se nejvíce používá rýnsko-hesenské vedení. To poskytuje vinohradníkovi mnohem větší pracovní komfort, u větší části prací se totiž nemusí ohýbat. Dříve se réva pěstovala "na hlavu" a většina prací tak probíhala v předklonu. Réva se navíc pěstovala v hustějším sponu, což znamenalo více jedinců na hektaru a opět více ohýbání. Osečkování dřív ulehčovalo manuální péči o jednotlivé hlavy. Zohýbat se neustále k zemi by bylo opravdu hodně náročné. V dnešní době usnadňuje péči o vinice. Letošní sklizeň je v plném proudu.